Coronablog Mirjam Bierings | Dag 1

Coronablog Mirjam Bierings | Dag 1

Van 8 tot en met 12 juni verzorgt Mirjam Bierings, het gezicht achter Mirjam Horse Products, een blog voor Equnews. Wil jij een kijkje nemen in Mirjams leven? Lees dan hier coronablog dag 1!

Deze week is het mijn beurt om de blog te verzorgen voor Equnews! De komende dagen zal ik jullie een inkijkje geven in mijn paardenleven tijdens deze coronatijd en jullie meenemen naar mijn stal en bedrijf.

 

Voorstellen

Deze eerste blog ga ik gebruiken om mezelf aan jullie voor te stellen, zodat jullie een idee hebben met wie jullie te maken hebben. Ik ben Mirjam Bierings, geboren in Heeze op 26 januari 1958 en nu woonachtig in Westerhoven. Na de middelbare school heb ik de opleiding aan NHB Deurne gevolgd en heb ik enkele jaren als ruiter op een springstal gewerkt bij Stal de Kolseheide in Nuenen. Ik reed daar toen 7 dagen in de week de springpaarden, zo werkte dat toen.

 

Mirjam Horse Products

Er bleek weinig te verdienen in de paardensport, dus besloot ik bij de politie te gaan werken. Na de politieopleiding werkte ik 38 uur, ik draaide vaak nacht- en avonddiensten. Daardoor had ik overdag veel vrije tijd, dus besloot ik me weer op de paardensport te richten. Alles rondom voeding, trainen en het fokken van paarden vind ik erg interessant, en na verloop van tijd kwam ik in contact met de Ierse familie Connoly van het bedrijf Red Mills. Via hen ben ik vaak met dierenartsen op pad geweest naar de renbanen in Ierland. Daar heb ik ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van voeding en trainen. In 1990 ben ik het superpremium paardenvoeder van Red Mills gaan importeren in Nederland en daarna ook de supplementen van Foran Equine. Mijn bedrijf Mirjam Horse Products was een feit.

 

Forever SFN

Voor een paard dat topprestaties moet leveren is de training, het management en de voeding ontzettend belangrijk. Geen van deze schakels mag ontbreken als je van je paard een kampioen wilt maken. Zelf fokte ik met enkele springmerries, de veulens fokte ik zelf op en heb ik ook zelf getraind. Het fijne daarvan is dat je zelf voelt en ziet wat de producten met je paard doen. Eén van de paarden die ik samen met Rob Heijligers lang zelf getraind heb is Forever SFN, inmiddels zet hij in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland zijn carrière voort onder Jeroen Dubbeldam. Door de jaren heb ik erg veel klanten opgebouwd, het leuke aan dit werk is om de ruiters te adviseren, te begeleiden en hun paarden in topconditie te brengen. Ik geniet ervan als de paarden er top uitzien en topprestaties leveren!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.