De functie van kalmerende supplementen

  • Geplaatst op
  • Door Foran Equine
  • 0
De functie van kalmerende supplementen

Veel ruiters lopen er tegenaan dat hun paarden in de training of op wedstrijd te gespannen zijn, en daardoor moeilijk bewerkbaar zijn. Er zijn veel supplementen op de markt om een gespannen paard te kalmeren; wat doen deze supplementen en wanneer kies je hiervoor?

 

Verschillende vormen

Kalmerende supplementen variëren sterk in hun ingrediënten, vorm en hoe snel ze werken. Sommige producten zijn ontworpen om direct te werken; dit zijn vaak pasta’s of gels die via een spuit in de mond van het paard worden toegediend. Andere supplementen, in vloeibare of poedervorm, kunnen dagelijks aan het voer van het paard worden toegevoegd. Deze hebben een opbouwend of cumulatief effect, de voordelen zijn meestal binnen twee weken te zien. Bij sommige paarden kunnen de resultaten al binnen enkele dagen merkbaar zijn. Ondanks de verschillen tussen al deze producten, zijn ze allemaal samengesteld met als doel het verminderen van nerveus gedrag, acute stress en algemene angst. Dit kan er weer voor zorgen dat het concentratieniveau verbetert en de kwetsbaarheid voor stressgerelateerde aandoeningen, zoals maagzweren, vermindert.

 

Management

Er zijn veel factoren die het gedrag van je paard negatief en positief kunnen beïnvloeden.  Voordat je een kalmerend middel in het dagelijkse rantsoen van je paard introduceert, is het belangrijk dat je rekening houdt met alle elementen van het management die het gedrag van je paard kunnen beïnvloeden.  De belangrijkste factoren om over na te denken zijn;

  • Totaal dieet: krijgt je paard voldoende vezels of te veel zetmeel?
  • Stalling: staat je paard veel op stal met beperkte toegang tot ruwvoer?
  • Beweging: heeft je paard een gevarieerde, dagelijkse routine?

Deze factoren kunnen het gedrag van je paard beïnvloeden en de kans op stalgebreken verhogen, daarom verdienen ze veel aandacht.

 

Concentratie bevorderen

Een gespannen paard leert minder snel en presteert over het algemeen slechter, spanning kan er zelfs voor zorgen dat alledaagse situaties zoals beslaan, reizen en scheren zeer uitdagend worden. Je kunt voor evenwichtiger gedrag het paard ondersteunen met Foran Equine Nutri-Calm, geschikt voor alle paarden die gevoelig zijn voor nervositeit. Nutri-Calm kan de concentratie bevorderen, zorgen voor een gelijkmatiger temperament en de ontspanning stimuleren. Daarnaast ondersteunt Nutri-Calm een gezonde eetlust; deze eetlust wordt vaak door spanning en nervositeit verminderd.

 

Gelukshormoon

Foran Equine Nutri-Calm bevat:

  • L-tryptofaan: wordt omgezet in serotonine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd
  • Magnesium: ter ondersteuning van de regulatie van het zenuwstelsel
  • B-vitaminen (B1, B6, B12, Niacine): een verscheidenheid aan functies, waaronder het omzetten van tryptofaan in serotonine en het stimuleren van de eetlust

 

Veilig bij wedstrijdpaarden

Nutri-Calm is zeer smakelijk en zowel beschikbaar in een vloeibare dagelijkse dosis als een handige gelspuit voor reizen of wedstrijden. De effectiviteit van dit supplement is afhankelijk van het individuele paard en hetgeen dat het nerveuze gedrag stimuleert. Nutri-Calm kan dagelijks worden gevoerd, zolang als nodig is. Indien je naar bijvoorbeeld een wedstrijd toewerkt, voer het supplement dan 7 tot 10 dagen vooraf voor een maximaal effect. De ingrediënten van Foran Equine Nutri-Calm zijn allemaal vrij van verboden stoffen en daarom veilig te gebruiken bij wedstrijdpaarden.

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw paard? Daarvoor kun je altijd bij Mirjam Horse Products terecht. Neem contact op via onze klantenservice, stuur een mail naar [email protected] of bereik ons via social media. Wij adviseren je graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.