Maak kennis met Foran's Essentials

Maak kennis met Foran's Essentials

Deze week bestel je verschillende producten van Foran Equine met kortingen tot 40% in de Forans Essential Sale! Welke producten hebben we in de aanbieding en wat is hun functie? Je leest hier alles over Foran's Essentials.

V.S.L.

Een van de bestsellers uit Foran's Essential Sale is V.S.L. We hebben dit supplement zowel in poedervorm als in een vloeibare versie, deze V.S.L. Liquid shop je nu met 17% korting in 1 liter. V.S.L. is een vitaminen- en mineralensupplement met vitamine-E, selenium en lysine. Vitaminen en mineralen zijn essentiële micronutriënten en een onbalans in de vitaminen en mineralen kan bij een paard leiden tot minder groei, slechtere prestaties, gezondheidsproblemen of ziekte. Drachtige en zogende merries, jonge paarden in de groei, paarden die herstellen van een ziekte en sportpaarden hebben een extra hoge behoefte aan vitaminen en mineralen. V.S.L. bevat belangrijke voedingsstoffen voor de spiergroei, prestatie en het herstel. Dit supplement is geschikt voor sportpaarden, dekhengsten, fokmerries en paarden in de groei.

 

Vitamin-E

In tegenstelling tot V.S.L., bevat Foran Equine Vitamin-E geen Selenium en Lysine. Dit product is zeer geschikt ter vervanging van V.S.L. voor paarden met een hoge hoeveelheid selenium in hun dieet, een overschot aan selenium kan het paard niet uitscheiden, daardoor kan seleniumvergiftiging optreden. Vitamine-E is een sterke antioxidant, het voorkomt spierschade. Paarden halen vitamine-E uit gras, maar wanneer gras wordt gedroogd en verwerkt tot hooi of kuilgras, gaat een hoog percentage vitamine-E verloren. Daarom kan suppletie met vitamine-E zeer waardevol zijn. Hoe zwaarder de arbeid van een paard en hoe meer vet in zijn rantsoen is opgenomen, hoe hoger zijn behoefte aan vitamine-E. 

 

Nutri-Calm Syrup

Foran Equine Nutri-Calm Syrup is een kalmerend supplement, het maakt het paard echter niet slaperig. Spanning kan bij een paard leiden tot slechtere prestaties en verminderde trainbaarheid. Een kalmerend voedingssupplement kan de prestaties van een paard verbeteren en de kans op stressgerelateerde klachten, zoals maagzweren, verkleinen. Nutri-Calm bevat B-vitaminen, magnesium en L-tryptofaan, de laatste stimuleert de aanmaak van serotonine. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Nutri-Calm kan je paard minder gespannen en daardoor beter geconcentreerd maken, dit supplement is geschikt voor dagelijks gebruik of in aanloop naar een wedstrijd.

 

Equi-Lyte G Sachets

Elektrolyten zijn een mix van essentiële mineralen, ze houden onder andere de vochtbalans van het paard op peil. Daarnaast ondersteunen elektrolyten bij het aanspannen van de spieren, de zenuwen en de lever[ en nierfuncties. Paarden verliezen elektrolyten door te zweten, inspanning kan tot 10 liter zweetverlies veroorzaken, dus ook het elektrolytenverlies kan groot zijn. Om de vochtbalans te herstellen, is het belangrijk om deze elektrolyten te vervangen en het paard van water te voorzien. Foran Equine Equi-Lyte is een elektrolytensupplement met toegevoegde vitamine-C en -E, praktisch verpakt in zakjes voor eenvoudige dosering bij bijvoorbeeld wedstrijden. 

 

Nutri-Gard

Foran Equine Nutri-Gard is een effectief middel voor paarden die gevoelig zijn voor maagzweren. Gedomesticeerde paarden kunnen niet meer de gehele dag ruwvoer eten, dit kan leiden tot maagzweren. Ook stress vergroot de kans op maagzweren bij paarden. Nutri-Gard is samengesteld uit B-vitamines, prebiotica en een verteerbare vezel. Deze plantaardige vezel bind vloeistoffen en vormt daarmee een pasta die een coating aanbrengt op de maagwand. Deze coating beschermt het paard tegen het bijtende maagzuur en ondersteunt de genezing van de maag.

 

Ost-O-Flex

Gezonde gewrichten zijn van essentieel belang voor een sportpaard. Verkeerde beenstanden, blessures elders in het lichaam of zware arbeid kunnen gewrichtsproblemen veroorzaken, zoals kreupelheden en artrose. De gewrichten onderhouden met supplementen kan niet alleen de prestaties verbeteren, maar ook de sportcarrière van het paard verlengen. De botten die in gewrichten bij elkaar komen, zijn omhuld met gewrichtskraakbeen, dat sterk maar veerkrachtig is. Foran Equine Ost-O-Flex bevat glucosamine, een belangrijke component van kraakbeen. Ost-O-Flex is samengesteld om over een langere periode te voeren, de effecten van dit product moeten al binnen twee weken zichtbaar zijn.

 

Osteo-Glycan

Net als Ost-O-Flex, is Foran Equine Osteo-Glycan een supplement voor de gewrichten. Osteo-Glycan is samengesteld voor drachtige merries en paarden tot twee jaar oud, om het jonge paard te ondersteunen in de ontwikkeling van botten en gewrichten. Het grootste gedeelte van het botcalcium, de botdichtheid en het kraakbeen wordt namelijk in de eerste twee levensjaren opgebouwd. Osteo-Glycan bevat zeecollageen en verschillende vitaminen en mineralen, zo samengesteld dat deze het paard optimaal ondersteunen tijdens de groei.

 

MRS Ointment

Om het paard optimaal te ondersteunen, produceert Foran niet alleen supplementen, maar ook verschillende verzorgingsproducten. Het is van groot belang om snel te reageren op kleine wondjes, voordat deze een groter probleem veroorzaken. MRS Ointment is een mokzalf met tea tree olie, geschikt voor alle paarden die vaak in modder staan. Deze zalf laat een beschermende laag achter op beschadigde huid, waardoor bacteriën niet de kans krijgen om door te dringen in de huid. Daarnaast is de zalf desinfecterend, om het herstel van de huid te ondersteunen. MRS Ointment bestel je nu met 43% korting!

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw paard? Daarvoor kun je altijd bij Mirjam Horse Products terecht. Neem contact op via onze klantenservice, stuur een mail naar [email protected] of bereik ons via social media. Wij adviseren je graag!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.