Coronablog Mirjam Bierings | Dag 3

Coronablog Mirjam Bierings | Dag 3

Van 8 tot en met 12 juni verzorgt Mirjam Bierings, het gezicht achter Mirjam Horse Products, een blog voor Equnews. Wil jij een kijkje nemen in Mirjams leven? Lees dan hier coronablog dag 3!

Nu ik met mijn gebroken enkel op de bank zit, worden de dagen wat anders ingevuld. Door de dag heen loopt er telkens iemand binnen om een praatje te maken, en de telefoon doet het ook goed.

 

De Begijnhoeve

Gisterenavond kwamen Rob van Puijenbroek en Tommie Visser, van Studfarm de Begijnhoeve, gezellig wat drinken. Zij zijn bezig met het bouwen van een nieuwe stoeterij in Postel, deze bouw kun je volgen in hun vlogs op YouTube (kanaal: Begijnhoeve). Hun nieuwe stoeterij wordt ontzettend mooi, Rob had hier zojuist meubels voor gekocht bij Habufa (Henders & Hazel). De Begijnhoeve is al enkele jaren klant bij ons, we bespreken dan op deze avond de paarden en de supplementen. Daarnaast maken we lol, drinken we een wijntje en eten we een pizza van Bij De Neut. Terwijl wij gezellig kletsen zet Chris de merries en het veulen binnen, dat gaat hem inmiddels goed af. Buurman Henk Smolders helpt Chris met het binnenzetten en het mak maken van het veulen. Ik vind dat de veulens wel elke dag een beetje in de hand moeten komen.

 

Kentucky Karron Oil

Vanochtend belde een klant, ze heeft een pony die niet zo goed in het haar zit. Het is een hele goede springpony, die wel al een beetje ouder is, maar wel gezond. Voor zo’n pony is het goed om een keer bloed te laten trekken, daarnaast gaan ze de voeding aanvullen met Foran Equine Kentucky Karron Oil. Dit is een lijnzaadolie met calciumhydroxide en omega-3, dit zorgt voor een 100% betere vertering van het voedsel, een mooi haarkleed en een gezonde spijsvertering.

 

Bijna vervangbaar

Daarna belde advocaat Theo Linssen, die mededeelde dat oude vrouwen niet meer op die jonge paarden moeten gaan zitten. Theo rijdt bij Manege Meulendijks, waar hij ook een paard heeft staan. Maria Meulendijks is ook in het bos van een jong paard gevallen, met onder andere schade aan ribben en de nek als gevolg. We hebben even een praatje gemaakt en inderdaad, misschien is het niet meer verstandig om op onze leeftijd op die jonge beesten te kruipen. Na Theo, belde dierenarts Marco Landman; hij wilde spullen komen halen. Ik lag nog met mijn enkel in het ijs, dus heeft Chris zijn spullen meegegeven. Marco stuurde me daarna een berichtje; ‘Je bed is een goede plek voor je en je bent (bijna) vervangbaar’. Zo gaat het nu dus.

 

Maagzweren

Na deze telefoongesprekken heb ik de bestellingen van de website verwerkt, ik draai de pakketzegels uit en Chris zorgt nu voor het klaarmaken en verzenden van de pakketten. Even later loopt Sabine Claasen binnen om spullen op te halen. Sabine is een hele goede paardenarts, we hebben samen een kopje thee gedronken met een lekker stuk aardbeienvlaai. We bespreken dan de dagelijkse dingen, meestal gaat dat over paarden. Vandaag bespraken we dat veel jonge paarden, van één of twee jaar, last van maagzweren hebben. Ik ken in de laatste week al twee gevallen van jonge paarden die koliekverschijnselen tonen door ernstige maagzweren, deze paarden staan gewoon op een normale weide. Bijzonder, vaak is de oorzaak stress, een jaarling kan dan best al vanaf het spenen last hebben van de maagzweer.

 

Foto: Chris met Forever SFN (v.Azteca VDL)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.