Coronablog Mirjam Bierings | Dag 5

Coronablog Mirjam Bierings | Dag 5

Van 8 tot en met 12 juni verzorgt Mirjam Bierings, het gezicht achter Mirjam Horse Products, een blog voor Equnews. Wil jij een kijkje nemen in Mirjams leven? Lees dan hier coronablog dag 5!

Het is vandaag vrijdag, tijd voor alweer mijn laatste blog.

 

Oefenspringen

Gisterenavond ben ik wel even op pad geweest, Chris en ik zijn gaan kijken naar mijn twee jonge paarden die hun eerste parcours sprongen met Rob Heijligers bij Manege Heijligers in Asten. Het is daar iedere donderdagavond oefenspringen en ze hadden een goed gevulde deelnemerslijst. Eigenaren Ruud en Erik Heijligers doen er alles aan om het de mensen naar hun zin te maken, ook wat betreft de coronarichtlijnen hebben ze alles goed geregeld. Er is één ingang naar het terras en het café, daar staat een checklist. Overal staan de tafels met 2 stoelen 1,5 meter uit elkaar. Chris en ik zijn er even gezellig gaan zitten, ik met het beentje omhoog. Chris heeft frietjes gehaald en we hebben genoten van de leuke paardensport. Mijn paarden sprongen goed; nog een beetje zoekerig, maar dat kan ook niet anders voor de eerste keer. De manier van springen vond ik goed, dus ze mogen bij Rob blijven. Ik probeer wel altijd kritisch te kijken, ook al zijn het zelfgefokte paarden.

 

Samenbrengen

Ik kan erg genieten van de mensen die deze sport samenbrengt. We raken in gesprek met Anton van de Vin. Hij is eigenaar van een groot bedrijf in Heeze: Van de Vin ramen en kozijnen. Anton en zijn gezin waren onze buren, toen ik nog in Heeze woonde. Nadat mijn ouders overleden waren, heeft Anton het huis en de grond van mijn ouders gekocht. Hans Dings is nu zijn buurman. Onder het genot van een pilsje hebben we altijd wel iets om over te praten, Anton fokt elk jaar een viertal veulens en zijn fokproducten presteren internationaal goed.

 

Fijne schoondochter

Even later komt de familie Van de Rijt het terras oplopen, we maken een praatje en ze gaan een tafeltje verder zitten. Teddy rijdt internationaal en is heel succesvol, leuke mensen. Ze hebben een groot keukenbedrijf, ERBEE keukens in Nuenen. Sinds kort heeft Teddy een relatie met Wytze van de Vin, de zoon van Anton. Wytze kon nog maar net lopen, toen hij elke dag door de tuin gewandeld kwam om een snoepje te halen bij mijn moeder Lies. “Zo’n fijne amazone als schoondochter, dat heb je goed voor elkaar”, zei ik met een knipoog tegen Anton en ik zag hem glunderen, leuk!

 

Weten wat je wilt

Ook Vincent Dings komt even gezellig kletsen, ik ken hem al vanaf zijn geboorte omdat hij naast ons woonde in Heeze. Vincent heeft heel veel talent en doet het de laatste jaren zowel nationaal als internationaal erg goed. Hij heeft even een break genomen en vertelt me dat hij op het moment een paar erg fijne paarden onder het zadel heeft. “Het liefst wil ik zo’n vier paarden per dag rijden en de rest van de dag met de tractor rijden, het land bewerken en de koeien en paarden verzorgen.” Het is fijn als je zo goed weet wat je wilt en daar duidelijk in bent.

 

NK Veteranen

Anton gaat weg en Gaston van Santvoort schuift aan. Gaston is een echte liefhebber die erg van het rijden geniet. Hij was van plan om dit jaar met het Nederlands Kampioenschap Veteranen mee te rijden op het NK Mierlo, maar dat ging door de corona niet door. Gaston had net een fijn parcours achter de rug met zijn paard, dat in eigendom is van Theo Linssen. We hebben van zijn rit genoten, op naar het kampioenschap in 2021! Ik kan genieten van zulke avonden.

 

Nieuw bedrijf

Vandaag heb ik de pakketten klaargemaakt, daarna heb ik een vergadering gehad met de provincie, gemeente en het waterschap. Dit in verband met de ontwikkeling van ons nieuwe paardenbedrijf, dat we dichtbij de Kempervennen in Westerhoven willen ontwikkelen in samenwerking met Van Santvoort Advies. Daarna ben ik naar Emmers Equestrian gegaan om een bestelling af te leveren voor hun drie filialen, naast consumenten verkopen we namelijk ook aan ruitersportzaken en dierenartsen.

 

Laatste blog

Dan was dit mijn laatste blog, ik wil jullie bedanken voor de leuke reacties! Geniet van de leuke dingen die weer toegestaan zijn en van de paardensport, houd afstand en hopelijk blijft het coronavirus jullie dan bespaard. Bedankt en misschien tot ziens of horens!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.