Waarom kies ik voor Hoof Aid?

Waarom kies ik voor Hoof Aid?

Hoof Aid is een van de bestsellers uit het assortiment van Foran Equine. Maar waarom kies je een supplement als deze voor de hoeven van je paard? Je leest het hier.

 

Verschillende factoren

De gezondheid van de hoeven kan door verschillende factoren worden beïnvloed. Genetische invloeden, ras, gewicht, ziektes, beweging, bodemgesteldheid en het weer kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op de voeten van het paard. Zoals bij alle gezondheidsproblemen is voorkomen beter dan genezen, maar welke stappen kun je nemen om de conditie van de hoef te verbeteren? Droge bodems die we hier vaak in de zomer zien en natte modderige ondergronden in de winter, hebben beide een negatief effect op de hoeven van je paard. Daardoor is ook deze oorzaak moeilijk om weg te nemen.

 

Voeding

Het dieet is zeer belangrijk om de hoeven van je paard gezond te houden. Een goed uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor alle paarden en alle hoeven, maar sommige paarden en situaties hebben baat bij een beetje extra hulp. Of je je nu zorgen maakt over mogelijke complicaties door het huidige weer, of dat je een paard hebt met aanhoudende problemen. Het voeren van Foran Equine Hoof Aid kan je paard helpen!

 

Hoof Aid

De ingrediënten in Hoof Aid zijn zowel gericht op het verbeteren van de hoefgroei, als de kwaliteit van de nieuwe hoorn. Hoof Aid bevat biotine, methionine, zink en calcium; allemaal essentieel voor een sterke, gezonde hoefgroei. 

Biotine is een B-vitamine die het paard niet zelf kan aanmaken, biotine moet dus in de voeding worden opgenomen. De darmmicroben produceren wel wat biotine, maar de opname daarvan is beperkt. In meerdere onderzoeken is aangetoond dat biotine de kwaliteit van de hoef verbetert

Aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten, methionine is een essentieel aminozuur dat nodig is cysteïne en keratine te produceren. Keratine is een onoplosbaar eiwit, het grootste gedeelte van de hoefwand bestaat uit keratine. De juiste eiwitten in de voeding zorgen ervoor dat er voldoende keratine beschikbaar is voor de vorming van de hoefwand.

Zink is een spoormineraal dat een functie heeft bij het produceren van keratine, en dus wederom nodig is voor de productie van haar, huid en hoef. Verminderd zink in de voeding kan leiden tot een tragere hoefgroei en broze of afbrokkelende hoefwanden. Calcium is een mineraal dat belangrijk is voor de ontwikkeling van de botten, maar ook nodig is voor de sterkte van de hoef.

 

Hoof Aid Liquid

Naast een poedervorm, is Hoof Aid ook beschikbaar in een vloeibare vorm. Hoof Aid Liquid bestaat uit dezelfde bestanddelen. 

Er is geen voedingssupplement dat de hoeven direct verbetert, maar Hoof Aid zorgt ervoor dat de afbrokkelende, beschadigde hoef wordt vervangen door een gezonde hoef als deze uitgroeit. Paarden met slechte hoeven hebben baat bij langdurige suppletie met Hoof Aid. Het kan ook worden toegevoegd aan het dieet van jonge, opgroeiende paarden om problemen te voorkomen wanneer het paard zich ontwikkelt.

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw paard? Daarvoor kun je altijd bij Mirjam Horse Products terecht. Neem contact op via onze klantenservice, stuur een mail naar [email protected] of bereik ons via social media. Wij adviseren je graag!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.