De ontwikkeling van het skelet

  • Geplaatst op
  • Door Foran Equine
  • Geplaatst in Fokkerij
  • 0
De ontwikkeling van het skelet

De ontwikkeling van de botkwaliteit van een paard begint al in de baarmoeder; bij de geboorte hebben veulens 17% van de rijpe botmineralen in zich. In 6 maanden kan een veulen al 84% van zijn volwassen leeftijd bereikt hebben. Het voedingsmanagement van de merrie en het veulen spelen een belangrijke rol voor het skelet op latere leeftijd.

Groeischijven zijn gemaakt van cellen en kraakbeen, dat uiteindelijk gemineraliseerd wordt tot bot. Dit gebeurt in verschillende stadia van de rijping van het skelet. Een evenwichtig dieet is voor een jong paard het beste, met bijzondere aandacht voor de periode dat het veulen wordt gespeend.

 

Voeding

Het verstrekken van kwaliteitsvoer zal bijdragen aan het behoud van de gezondheid van de darmen en zou de basis moeten vormen van het dieet van een jong paard. Het verstrekken van krachtvoer met hoogwaardig eiwit is essentieel voor de groei. Voor botgroei is voldoende energie uit uw ruwvoer en krachtvoer nodig, maar een te hoog energieniveau moet worden vermeden. Mineralen zoals calcium, fosfor, zink, koper, mangaan en magnesium zijn essentieel voor de ontwikkeling van botten en kraakbeen. Vitaminen A, D en K zijn eveneens fundamenteel voor de gezondheid van de botten.

 

Supplementen

Extra supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde ontwikkeling van het skelet. Foran Equine Cal-Gro is een deskundig ontworpen, gezond product dat optimale voedingsstoffen biedt om de ontwikkeling van het skelet te ondersteunen. Aanvulling met koper, dat een cruciale rol speelt bij de vorming van collageen, kan ook gunstig zijn. Foran Equine Coppervit en Copper-Max Paste zijn samengesteld uit de juiste hoeveelheden koper.

 

Ondersteuning van de spieren

Zonder een sterke, gezonde ontwikkeling van het skelet om de steeds groeiende spieren van een jong paard te ondersteunen, zullen toekomstige sportprestaties in het gedrang komen. Als je veel aandacht besteedt aan de ontwikkeling van het skelet van een jong paard, vanaf de dracht, zal dit de gezondheid van je paard ten goede komen.

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw paard? Daarvoor kun je altijd bij Mirjam Horse Products terecht. Neem contact op via onze klantenservice, stuur een mail naar [email protected] of bereik ons via social media. Wij adviseren je graag!

 

Foto © Chippique Paardenfotografie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.