Coronablog Mirjam Bierings | Dag 2

Coronablog Mirjam Bierings | Dag 2

Van 8 tot en met 12 juni verzorgt Mirjam Bierings, het gezicht achter Mirjam Horse Products, een blog voor Equnews. Wil jij een kijkje nemen in Mirjams leven? Lees dan hier coronablog dag 2!

Vandaag en de komende 9 weken zit ik in een dubbele lockdown, net wat later dan de lockdown voor meeste mensen. Ik heb namelijk op 9 mei mijn enkel gebroken door een val met een 4-jarig paard in het bos. Hij bokte wat te hard en ik kwam ten val, mijn voet stond in de verkeerde richting dus ik kon niet meer opstaan. Ik heb de ambulance gebeld, uitgelegd waar ik lag en ze door het bos heen geloodst. Na een operatie in het ziekenhuis in Genk mag ik 12 weken niet op mijn been steunen, er zijn nu drie weken voorbij.

 

Normale dag

Normaal gezien begint mijn dag rond 7 uur, dan pak ik een boterham en ga ik de paarden voeren. Vervolgens gaan ze in de molen, mest ik de stallen uit en daarna ga ik rijden. Het rijden wissel ik elke dag af met longeren, dressuurmatig rijden, sprongetjes en bosritten. Daarnaast gaan mijn wedstrijdpaarden regelmatig op de wei en hebben ze één dag in de week vrij. Rob Heijligers traint ze iedere week een keer, hij brengt ze ook uit op wedstrijd. Op het moment leid ik drie jonge paarden op; een 4-jarige Quasimodo Z x Winningmood, een 4-jarige Quasimodo Z x Non Stop en een 5-jarige Harley VDL x Non Stop. De laatste twee komen uit dezelfde moeder als Forever SFN. Naast deze paarden heb ik Hoe Heet Ie (v.Quasimodo Z) in training staan bij Renske Kroeze, die hem uitbrengt in de eventingsport, en GoGo (v.A Lee Springpower) bij Ines van den Bosch. Gogo komt momenteel uit op 1.40m-niveau.

 

Stallen bezoeken

In de middag bezoek ik meestal stallen, om de paarden te bekijken en te praten over supplementen. Tussendoor krijg ik regelmatig telefoon van klanten die vragen hebben of iets willen bestellen. Ik merk dat veel ruiters niet bezig zijn met de voeding van hun paard; dat snap ik, want er ontzettend veel op de markt en je hebt als ruiter helemaal geen tijd om dat uit te zoeken. Ik probeer ruiters met andere voeding een verschil te laten zien. Zelf test ik al 30 jaar verschillende voeders en supplementen, ik kies alleen voor de beste merken. Een goed bedrijf achter supplementen is erg belangrijk voor de kwaliteit en de garantie op dopingvrije producten. We maken het wel eens mee dat een ruiter positief wordt getest op doping, zo kocht een springruiter in Portugal hooi dat een verboden plant bevatte. Foran helpt op zo’n moment om aan te tonen dat de verboden stof niet in de supplementen aanwezig was.

 

Imke

Nu mijn enkel gebroken is, ziet mijn dag er wat anders uit. Twee paarden staan bij Rob, de rest staat in de weilanden. Mijn man Chris, die eigenlijk een beetje bang van paarden is, zet nu zijn beste beentje voor en voert iedere dag de paarden. Vanochtend heb ik zelf bezoek gehad van de dierenarts voor onze hond Imke. Hanneke van Meeuwen is een goede hondendierenarts uit Eersel, daarnaast rijdt ze paard. Een van haar oudere paarden kon weinig meer vanwege artrose, dus hij krijgt nu Ost-O-Flex van Foran Equine. “Na enkele dagen Ost-O-Flex staat hij weer normaal op en loopt hij gezellig door de wei. Ook mijn oudere E-pony is opgeknapt van de Ost-O-Flex”, vertelt ze. Zulke verhalen zijn fijn om te horen!
 
Morgen zal ik meer vertellen over mijn dagen in deze dubbele lockdown!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.